Autor: 021.rs

Novi Sad
09.05.2016.
11:44 > 13:44
Kuće trščare u Ulici kraljevića Marka uskoro će zameniti betonski kompleks solitera, a nacrt projekta je procureo u javnost na sajtu NSbuild koji se bavi praćenjem gradnje u Novom Sadu.
  • Lepi cane

    31.10.2016 00:40
    Tića
    Tićo,znaš šta?
  • Denis

    11.05.2016 11:29
    @Новосађанка - "Trščare" ali kakve? Može li "udžerica" koja liči na najsiromašniju kuću neke vojvođanske varošice biti nešto čime će se Novi Sad ili bilo koji grad ponositi? Trenutno živim pored jedne trščare u Nemačkoj ali to je veliki reprezentativni arhitektonski vredan objekat koji služi u turističke svrhe. Bavimo se zaštitom udžerica kojima je jedina "vrednost" to što su pokrivene trskom dok istovremeno širom Vojvodine bivaju preko noći srušene predivne arhitektonski vredne "Švapske kuće" sa predivnim fasadama koje očigledno niko ne štiti...
  • Pantić

    11.05.2016 08:50
    Ćorka
    Kad se jednog dana otkrije ujdurma, od strane nezadovoljnog insajdera, zbog deobe plena, mnogi će da zaglave u ćorku. Očigledna je povezanosz po mafijaškim potezima, od portira u gradskim ustanovama, pa do investitora. Na papiru je sve OK, a kost u grlu ostaje. Normalno je da je to atraktivna lokacija za profit, komunalna infrastruktura već postoji, a što viša zgrada, to je veći profit. Verovatno će se zidari zabuniti, zaigrati i u žaru nadograditi još spratova, zanemarujući projekat. Građevinska mafija mi je već od nekud poznat izraz. Pobegao sam zbog toga, odavno iz Beograda, ovde me stiže...., bežim dalje, nema mi druge. Ne želim da živim u nehumanim uslovima, opisanim u zagađenju okoline, haosu u saobraćaju, gubljenju vremena zbog beznačajnih stvari. Odoh u Slankamen.
  • Lala

    11.05.2016 06:56
    Crnjak..
    Miletica pod hitno odneti u Smederevo a umesto njega postaviti monumentalni spomenik od 66.6m velikog vodje.
  • dado

    11.05.2016 03:00
    Zašto se svi čude? Kada je glasanje veliki deo ispija kafu po kafićima, ili ne izlazi iz kuće, a 35% glasa za one koji provereno uništvaju grad i zemlju.. I treba da sravne grad sa zemljom samo će biti potrebno više kontejnera da se gladni nahrane..
  • S.m.art

    11.05.2016 00:41
    Kolektivna amnezija
    I sta sad? Malo cemo pisati ovde i onde, dramiti par dana i nikom nista. Opet ce sila uraditi svoje.....a ako zapne, lova ce pogurati i kraj.....ne vredi da se nervirate, cela Grbavica je unistena, polako i Podbaru lome, pa sto ne i trscare.....koga jos zanima kultura u vreme kapitalizma.
  • bns

    10.05.2016 21:19
    park
    Kupili smo stan u jednoj zgradi koja gleda na ove sada livade. Mislili smo da će tu biti park kao što je bilo naznačeno u detaljno planu. Međutim, umesto parka, sad ću pod prozorom dobiti galens soliter. Kome da se žalim? Da tražim od gradskih otaca da preuzmu moj kredit uzet na 30 godina?
  • Новосађанка

    10.05.2016 18:51
    Нови Сад је једини град у Војводини у чијем су ширем старом центру сачуване тршчаре. Тршчаре у улици Краљевића Марка стављене су под заштиту закона. Тршчаре су архаични,атрактивни и за историју архитектуре непроценљиво значајни објекти.
    Мислим да су срушене. Трагично је то шта се дешава. У цивилизованом свету би у најгорем случају биле дислоциране на друго место.
  • Filip

    10.05.2016 16:30
    Šta će videti naši za 500 god?
    Šta će imati da vide naši potomci za 200-500-1000 godina? Ovaj soliter? Sumnjam da će biti vredan čuvanja, pored gomilu takvih solitera u gradu i Srbiji.

    Nezamislivo mi je da grad ne želi da obnovi ove kuće i napravi muzej od njih, da imaju naša deca i unuci da vide kako se nekad (ne tako davno) živelo ovde (pre samo nekoliko generacija).

    To će se uništiti i napraviće se soliteri, koji bi mogli da se grade van istorijskih lokaliteta u gradu (na putu za Rumenku, Kać?)
  • lala

    10.05.2016 14:03
    prosvetljenje
    I odjednom postaje jasno zašto i pored pritiska javnosti trščare nisu popravljane
  • gradjanin ns

    10.05.2016 12:42
    Treba graditi ovakve zgrade mada ne treba zanemarivati parkove i zelenilo, ovakve kuce ne sluze nicemu i samo stvaraju ruglo u gradu. Mislim da su gradnje ovih novih zgrada ispravne odluke da nam grad ne izgleda osiromaseno
  • -

    09.05.2016 22:48
    @korenje
    ovo su sela koja smo imali
    https://www.google.rs/search?q=holasovice+village&espv=2&biw=1483&bih=732&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiI9fGf7s3MAhUF1xQKHXuiAr0Q_AUIBigB

    ali zato je izvorna brvnara zasticena
  • КОРЕЊЕ

    09.05.2016 21:09
    http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/sela-kao-iz-bajke-koja-uvijek-mozete-posjetiti/160501005#4

    Ово би сви погледали а још и платили да одете а своје уништите.
    Када НАС доведу да будемо РЕПА БЕЗ КОРЕНА онда могу да раде шта хоће.

    Ови што нам ово раде су већ РЕПА БЕЗ КОРЕНА.
  • Rambo Car

    09.05.2016 20:25
    samo beton
    Da citiram Ramba Amadeusa: "glasali ste za nacionaliste i kapitaliste, šta sada se*ete?!"
  • Gradjanin

    09.05.2016 18:05
    Kad ce Park?
    Postovani sugradjani i Igore Mirovicu, preciznije gradonacelnice,molim za odgovor.Kada ce poceti rekonstrukcija i uredjenje zelene povrsine izmedju Nove Detelinare i Novog Naselja u PARK?
    Mislim da je to vec trebalo da pocne...
  • lou

    09.05.2016 18:00
    Pitanje je vremena samo kada će nekom investitoru zapasti za oko lokacija dunavskog parka. Odlično za neki tržni centar.
  • -

    09.05.2016 17:19
    Vuk
    Muka mi je

    zgrada banke komune nije bila ruglo.
    ona je ostavljena da propada da bi se takvi kao ti zgrazavali

  • Terješkova

    09.05.2016 16:44
    Jel neko od ljubitelja trščara i živi u njima? Zanima me šta misle stanovnici tih straćara?
  • G

    09.05.2016 16:41
    @ex chapman - u tom slučaju vam predlažem da upućene i stručne građane Novog Sada spakujemo u autobuse, i da napravimo seriju predavanja u na primer Austriji da im objasnimo da su većina njihovih građevina koje su pratile moderan stil u poslednjih par decenija u stvari grobnice. Mislim da ćemo se svi time obogatiti - jadni i napaćeni Austrijanci ni ne znaju šta ih je snašlo.
    Ako zaposlen u javnoj ustanovi ne radi svoj posao zato što je lenj, onda ima osnova da bude udaljen sa te pozicije. Ako je potplaćen da uradi nešto suprotno struci a u interesu investitora, to je onda krivično delo. Objasnite mi kako očekujete da pravno delujete protiv investitora koji ima potrebne dozvole? Na koji način mislite da dobijete takvu pravnu bitku? Imate izrazito izvitoperen pogled na svet, vi biste da kuću gradite tako što biste počeli od krova - kakve koristi možete imati od "neoslobađanja moralne odgovornosti" investitora? Investitor je tu da zaradi novac a ne da zasluži da mu se podigne spomenik, kakve koristi građani Novog Sada imaju od upiranja prstom i pozivanja na nečiju "moralnu odgovornost"? Ako želite da zaustavite javašluk, potrebno je da se obratite na adresu sa koje javašluk potiče - ne morate biti visokoobrazovano lice da to shvatite.
  • AEHITEKTA

    09.05.2016 16:41
    SUNCE
    Ja nisam arhitekta, ali то шта видим не вреди много или наши људи нису људи и њима нетреба СУНЦЕ.
    Ја гледам не само ову зграду већ и ову коју сада завршавају, постоје станови који ника неће видети сунце пошто су тако пројектоване зграде.
    Ја незнам да ли по нашим нормама у сваку просторију, у којој се шиви, мада да буде директно сунце кроз прозор.
    Неко би требало и то да проверава, а да не кажем да не постоји ни 1 м2 зелене површине.
  • Zare

    09.05.2016 16:40
    Ja sam nešto načuo da se iza ovog Galensa krije crnogorski sumljivi kapital no ne tvrdim samo sam načuo. Ovde inače vidim dva odvojena problema. Prvi je, kolika je zapravo vrednost dotičnih trščara i kolika je šteta rušiti ih po tradiciju i istoriju ovog grada. Ako grad oceni da je šteta rušiti ih vlasnicima treba platiti odredjenu nadoknadu, ukinuti im porez na imovinu i sl. ili ih pak otkupiti od njih ako oni to žele. Ukoliko grad nije spreman uložiti u takvo što tj. u očuvanje tradicije i kulturne baštine grada uredu je što je odobreno rušenje. Drugi problem čine ovi betonski blokovi zgrada kakvi su prikazani ovde na slici. Na papiru pa čak i u praksi oni nisu tako rdjavi ali je nedosledna izgradnja istih uveliko problematična. Živeo sam na Novoj detelinari u periodu njenog formiranja i video kako gramzivost investitora i slabost države upropaštava celo to naselje. U startu je tamo propušetno da se recimo ocrtaju gabariti ulica koji moraju biti te su sve kompletno zgrade morale biti još bar 2 metra unutar svoji placeva što bi bulevarima i ulicama dalo jedan baš lep zeleni pojas nalik onom na Novom naselju. Dvorišni delovi zgrada su morali biti isključivo namenjeni za parking prostore sa zelenilom a pojedine zgrade koje izlaze na uže ulice su morale biti uslovljene podzemnim parkingom. Ovako je taj lep i ne mali prostor prepušten na volju investitorima koji su mahom gradili divlje garaže a pojedini i cele stanove i time osakatili potencijalne parkinge.
  • G

    09.05.2016 16:25
    @Novosađanka - poštovana gospođo, nije mi potpuno jasno da li moj komentar niste pročitali u celosti ili ne umete da čitate sa razumevanjem? Kako možete da lupetate da se nečemu "divim" ako sam doslovce napisao da se ni meni ne dopada u potpunosti? Da li znate koje je značenje reči "divljenje"? Kako možete da izjavite da vam osporavam pravo da konstatujete izgled kada sam doslovce napisao da je to vaša stvar i da o ukusima nije moguće raspravljati? Da li vam je srpski jezik maternji? I kako ste uopšte došli do zaključka da su mi "savremena" arhitektonska i estetska rugla po gradu kad to nigde nisam niti napisao niti o tome diskutovao?
    Vama sam naglasio da je izjava u kojoj ste povezali "crnilo" i "prazno" netačna i obrazložio vam zašto je tako. Estetski i tehnički je zgrada dobro urađena, u manje srećnom okruženju zbog kojeg su lamele pozadi previše natkrivene i ostavljajući po strani da su projektanti bili manje originalni a više kopirali. A vlasnik vam je odmah pored, Rajfajzen banka, otidite do njih kad ste već tu pa ih pitajte da li imaju stanova za prodaju - mislim da nemaju. To je ujedno i odgovor na vašu konstataciju da nema potrebe za novom gradnjom, iz nekog razloga imate mišljenje da investitori bacaju novac na gradnju prostora koji ne mogu da prodaju. Vi mešate probleme urbanizma i nepostojanja estetskog odbora sa gradnjom novih objekata - nećete naš grad sačuvati upiranjem prsta na investitore gospođo, što bi rekli, lajete na pogrešno drvo.
  • ex chapman

    09.05.2016 15:26
    @G
    znaš li, o Sveznajući, kako neprosvećeni narod ove varošice zove crnu rugobu (kako ju je nazvala Novosađanka)? (pod pretpostavkom da svi mislimo na Aleksandrovu rugobu!) njen naziv u narodu je GROBNICA. podseća na neku megalomansku pagansku grobnicu - sa onim megalomanskim spoljnim stepeništem što vodi na ne znam koji sprat, sa crnim staklima prema bulevaru, sa nekim sačuvaj me Bože krilima koja gledaju pozadi, sa ulazima u ta "krila" koji izlaze na "plato" do kojeg se stiže stepenicama. to je ruglo ovog ružnog grada, a činjenica da se nalazi u već odavno uništenom okruženju nimalo ne umanjuje njenu ružnoću.
    druga tema: u pravu: postoje ljudi je posao da sprečavaju javašluk i kriminal u gradnji i ti ljudi svoj posao ne rade. jedan od razloga zašto taj posao ne rade je što su lenji. drugi - glavni - razlog, je to što ih investitori plaćaju da ne rade svoj posao. takođe činjenica da je neko dozvolio ono što nije smeo ne oslobađa investitora ni pravne ni moralne odgovornosti za uništavanje našeg grada.
  • Novosađanka

    09.05.2016 15:25
    za G
    Ja stanujem iza famozne crne zgrade i gledam u stambeni deo i on je uglavnom prazan a Vi se divite toj zgradi koliko hoćete za mene je ona ružna a pošto je većim delom prazan i poslovni prostor ona je i prljava pogledajte samo sa strane ulice Novosadskog sajma pa onda komentarišite. Ja se i nisam predstavila kao arhitekta, ali mi ne možete osporiti pravo da konstatujem da je zgrada ružna. Posebno nam grad krase ove zgrade drečavo zelene, tirkizno plave i roze da li i to nazivate savremenim.
  • Vuk

    09.05.2016 15:20
    Muka mi je
    Stvarno je strasno kako se nasi vajni sugradjani brinu za trscare a 99% nema pojma ni gde su se nalazile. Kao i oni sto su citali jermensku poeziju ispred onog rugla od "Komunalne Banke". Sto se mistrije i cetke niste dovatili pa je sredili? Imali ste tolike godine. Vi sto ste ogrezli u laznu nostalgiju treba da shvatite da je grad ziv i da ce izgled menjati. Kao sto se i menjao. Po vama bi najbolje bilo da gradimo zemunice jer to je toboz "nekad bilo". I sta vas briga ako je neka firma uspesnija od druge pa ima novca da investira, kao i sto mnogi imaju novca stan i da kupe. Kad prestanete zabadati nos u tudju supu, tada ce i vama svanuti. Obozavam taj novosadski "kosmopolitski" duh... I stalno se busate u prsa kako su oni juzno, istocno pa cak i zapadno od Dunava zatucani i primitivni, dok vam je filozofija - da Bog da komsiji crkne krava. Sramota
  • -

    09.05.2016 15:07
    uporedite se,
    lokacija pravoslavne crkve na menhetnu bode oci njihovom galensu a ovde odobravate rusenje preostalim jermenskim ostacima domacem galensu

    mozda neko odgore ipak vidi sve
  • h.

    09.05.2016 15:00
    Ala je mocan ovaj motor regiona.
  • Katastrofa

    09.05.2016 15:00
    Umesto kako je planom parka Rotkvarija nice betonski kompleks,Sramota!!!
  • Mmk

    09.05.2016 15:00
    A prošle godine pola Detelinare je bilo raskopano (o trošku gradu) zato što je isti investitor hteo da priključi zgradu da ima toplu vodu, a ne na najbližu toplanu kako bi bilo normalno i kako se inače radi. Grad je to koštalo milione. O tome niko ništa ne zna, mnogi misle da je samo rekonstruisana ulica, koja je inače dve godine pre već toga rekonstruisana. Galens je dosluhu sa gradskom vlašću i to ne od juče. Treba ispitati šta sve imaju u gradu i koji ustupci su im pravljeni.
  • @G

    09.05.2016 14:58
    Sveznajuci G.
  • evgenije

    09.05.2016 14:42
    U Novom Sadu već godinama funkcioniše dibro osmišljen sistem skidanja zaštite sa zaštićenih objekata. Objekat pod zaštitom se namerno prepusti propadanju. Skine mu se deo krova kako bi u njega navirala kiša, padao sneg. Poskidaju se prozori ka ulici kako bi se u objekat ubacivalo smeće i od njega napravila deponija. Tokom celog tog perioda svaka služba sa sebe prebacuje odgovornost na drugu službu. U opštoj zavrzlami raznih zakona jednostavno niko ni za šta nije nadležan. Objekat sve više propada, urušava se krov, padaju unutrašnji zidovi, širi se smrad otpada po okolini. Okolni stanari kreću da se žale, osećaju se nebezbedno, plaše se da im dete ne nastrada prolazeći pored takvog objekta. Onda stiže spas u poslednji čas. Ekipa Zavoda za zaštitu spomenika kulture izlazi na teren, slikaju, mere, crtaju, konsultuju se, sastanče i na kraju donesu po njima jedinu moguću odluku. Objekat proglašavaju opasnim po život,, skidaju zaštitu sa njegai onda može da se legalno poruši. Za to vreme u Skupšini grada u 5 do 12 izvrše promenu urbanističkog plana i krug je time zatvoren. Kada ne bi bilo baš toliko providno oni bi sutra skinuli i zaštitu sa Gradske kuće, Vladičanskog dvora, Petrovaradinske tvrđave, Izvršnog veća, Adamovićeve palate, Sinagoge,...
  • Joca

    09.05.2016 14:31
    kumovanje
    Znaci napokon proradila Salajacko Podbarska linija.Ako mogu oni mozemo i mi .
  • nervirach

    09.05.2016 14:01
    G, ali je jos uvek ruzno.
  • G

    09.05.2016 13:52
    @Novosađanka - poštovana sugrađanko, predložio bih vam da se malo zainteresujete za savremenu arhitekturu, a naročito naučite razliku između arhitekture i urbanizma pre davanja ovakvih paušalnih izjava. Baš ta zgrada na Bul. Oslobođenja je možda i jedina na bulevaru moderna a skladno uklopljena u svoje okruženje, sad da li vam se lično dopada ili ne to je već vaša stvar, ne dopada se ni meni u potpunosti a o ukusima je nemoguće raspravljati. Razlog zašto "zvrji prazna" je taj što se pre javnog davanja vašeg mišljenja o nečemu o čemu ste svesni da nemate pojma uopšte niste ni potrudili da svoje pretpostavke proverite. Da jeste, saznali biste da se strana okrenuta ka bulevaru nalazi u posedu više kompanija, koje jelte retko rade noću kad se vi šetate i ocenjujete gradsku arhitekturu usled čega ta strana biva većinom mračna.
    Naš grad ima prvenstven problem sa urbanizmom, lica koja su zadužena za prostorno planiranje grada ne rade svoj posao odnosno doneseni planovi se koriguju protivno stručnim normama čime smo dobili eksploziju gradnje bez ikakvih dodatnih sadržaja koji su jednako bitni za kvalitet života. To je jedina adresa na koju bi se trebalo obratiti, investitorima u interesu je jedino da zarade, a to postižu prodajom što većeg broja kvadrata jer je zelenilo i ostali sadržaj teško prodati, no kako nisu prva karika u lancu ne mogu da rade šta hoće bez prethodne dozvole a institucija kojoj je posao da spreči javašluk to ne radi.
  • zatiranje istorije

    09.05.2016 13:50
    Hoće trščare rušiti ekipa sa fantomkama ili su se sredile formalnosti da može po zakonu? Kada se pronadje pravni okvir sobalite onaj odvratni stari sat na tvrdjavi da konačno dobijemo velelepni kompleks sa najboljim pogledom na Dunav i Novi Sad.
  • Рале Станков

    09.05.2016 13:46
    оде ми Нови Сад под бетон
    Трашчаре никад ни нису биле споменици културе, као ни оне безнинске пумпе, али ни ово ругло није пуно боље. Чак је и горе. Канда би боље било парк на целој тој парцели направити, а и генерално по граду треба зелених површина. Рушење Јерменске цркве, старог Центра ради оног ругла од СНП-а и, од скорије, зграде Комуналне банке јесте геноцид новосадске културе. Ускоро ћемо сви под бетон, ако се нешто не промени.
  • gagans

    09.05.2016 13:39
    bez zelenig površina
    nema smisla gurati ljude u betonska geta, gde su tu mesta za automobile, za parkove, za minimum zelenila. I sada je ulica Kraljevića Marka prezagušena vozilima, a kad ubaciš još veći broj stanovnika na mali prostor bit će gora varijanta nego novosadska Grbavica
  • w

    09.05.2016 13:38
    Nek ovi perači para iz Galensa nađu neki drugi grad za uništavanje.
  • Mitar laloš

    09.05.2016 13:25
    KASNO
    Pa koliko je meni poznato tamo je neka graðanska inicijativa održala tribinu i protest, pa ih umalo nisu linčovali vlasnici trščara. Jedino je Autonomija pisala o tom pokušaju bunta. Sada je kasno pričati o betonskim blokovima kada je stvar završena...i tek će sa ruše NS!
  • zmwk

    09.05.2016 13:24
    Rusenje zasticenih objekata, skidanje zastite sa objekata, dozvoljavanje da se gradi jos vise spratova.. Ovaj brak izmedju grada i Galensa upropastava Novi Sad. Nadam se da ce neko zaglaviti robiju zbog ovih mahinacija...
  • evgenije

    09.05.2016 13:01
    Mene samo interesuje ko danas ima toliko novaca da kupi sve te silne kvadrate i useli se. Pun grad praznih, neprodatih i ne iznajmljenih stanova a ovi zidaju kao de je potražnja tipa 10 porodica bezecuje jedan stan pa ko prvi uleti. Danas bre ne možeš namešten stan od 60 kvadrata da izdaš za bednih 100 evra mesečno a ovaj će da nekome proda nekoliko desetina hiljada kvadrata za po 800-1.200 evra po kvadratu. Jedino ako državni vrh nije zacrtao neki tajni plan da u narednih par godina pola Srbije preseli u Beograd a drugu polovinu u Novi Sad.
  • HerŽika

    09.05.2016 12:59
    Ko stoji iza Galens-a? Ovo je već toliko providno da jedna firma, u dosluhu s jednom te istom partijom na vlasti poruši pola grada u cilju izgradnje višespratnica a i sada pola stanova i lokala zvrji prazno. Za koga zidate? Za mlade radnike Lear-a i Delfija? Kupovaće kvadrat od 1000e platom od 180e? Lopovluk i pranje para! Molim novinare da se istraživački posvete ovome dok ne bude kasno
  • hm

    09.05.2016 12:51
    Pre izbora Skupština donela odluku o smanjenju grejanja od aprila, kad danas stigli računi Informatike sa starom - višom cenom. Toplana je izgleda zaboravila da je smanjila cenu.
  • Eh

    09.05.2016 12:50
    Silovanje lokalne istorije uživo.
  • novisadjao

    09.05.2016 12:37
    uništavanje grada
    Veljko Petrović: Vojvodino stara, zar ti nemaš stida
  • Denis

    09.05.2016 12:35
    Ovaj betonski kompleks mi ne deluje lepo, može se to mnogo bolje i lepše kada je reč o modernim stambenim kompleksima. Sa druge strane nisam za zaštitu novosadskih "trščara" jer su to male neugledne kuće čija je jedina vrednost to što su pokrivene trskom. Na primer u zapadnoj Evropi ima mnogo tradicionalnih trščara ali su to veće i lepše kuće, sa arhitektonskom vrednošću. Reći da su novosadske trščare "najstarije kuće u Vojvodini" je neumesno jer je Novi Sad među mlađim vojvođanski naseljima i širom Vojvodine ime sigurno mnogo starijih kuća.
  • Stojko

    09.05.2016 12:30
    Ovo nisu soliteri. Taj naziv ne označava ''visoki objekat'', već zgradu koja stoji usamljeno na, parceli, okružena parkovskim prostorom i parkinzima. Ovo je klasični blok, visine preko osam spratova, sa skučenim unutrašnjim dvorištem koje sunca neće videti, i sa gustinom naseljenosti par duplo većom nego što je pametno (pre svega zbog saobraćajnih problema). Iako postoji podzemna garaža, ona *neće* namiriti potrebe stanara.
    Neko bi pomislio da će nakon katastrofa zvanih Grbavica i Nova Detelinara grad da se opameti, ali evo ih kako nastavljaju sa još gorim svinjarijama.
  • VladimirNS

    09.05.2016 12:29
    davezelmer@gmail.com
    Sledeće izbore svi izađite i dajte im još veću podršku. Ruše zaštićeno, menjaju regulacione planove, povećavaju spratnost, behatoniraju, posao dobija samo jedna firma, zelenila sve manje... Sledeće je da vam dolaze kući u fantomakam i ruše okućnice
  • Nomad

    09.05.2016 12:25
    Aha... Umesto parka, daj još zgrada. Bez ikakvog reda. A Galens grade šta i gde hoće. To im dođe kao nagrada što su platili koncert SrBske majike za Novu Godinu...

    Zbogom Novi Sade. Pamtićemo te kakav si bio, a ne u šta ćeš se pretvoriti.
  • Mita Malokurski

    09.05.2016 12:20
    Neee!!
    Ubicu se! Ovo je kraj! Razvaljene straćare su mi bile srce staaaarog NS! Ljudi koji tamo zive prodali su Dunav i Skazaljke Stare samo da ne bi živeli ko u 18. veku! Sram ih bilo. Ja sam te trščare voleo iz mog stana na Limanu ko da su mi deca. Dole zgrade! Gradite đermove!
  • Novosađanka

    09.05.2016 12:18
    šta nas čeka
    Ako ovako nastave da zidaju solitere i od ulica prave tunele a nigde parka i zelenila verovatno ćemo u budućnosti nositi boce sa kisonikom po ulici da bi mogli da dišemo. Čemu ovoliko dizanje visokih zgrada kad veliki broj već sazidanih zvrji prazno prođite pored one crne rugobe na bulevaru uveče pa na prste prebrojte prozore koji svetle, a oni zidaju i samo zidaju.
  • Bl

    09.05.2016 12:09
    ..
    Umesto parka zgrada, bas cudno.
    Umesto tvrdjave, Galens objekat na Petrovaradinu :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna